Optimizare SEO on page

Pozitia pe care site-ul dumneavoastra web o ocupa in Google precum si in alte motoare de cautare, depinde in mod direct de tehnicile de optimizare SEO on page si optimizare SEO off page.

Optimizare SEO on page inglobeaza tehnicile care se aplica paginii/paginilor pe care vrei sa le clasezi cat mai in fata intr-un motor de cautare. Optimizarea SEO on-page reprezinta un adevarat algoritm care trebuie urmat pas cu pas pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Pasii principali pentru optimizare SEO on page sunt urmatorii:

    1. Optimizarea continutului paginii;
    2. Optimizarea titlui paginii;
    3. Meta tagurile si cuvintele cheie;
    4. Folosirea etichetelor h1,h2;
    5. Folosirea etichetei ALT pentru imagini;

1. Optimizarea continutului este una dintre tehnicile cele mai importante din procesul de optimizare on-page. Trebuie sa cercetem fiecare cuvant cheie si fraza pentru a vedea modul in care acestea impacteaza engine-ul motorului de cautare prin prisma urmaririi algoritmilor implementati.

2. Alegerea titlului unei pagini web se va face in urma analizarii continutului respectivei pagini si a cuvintelor cheie targetate de client. Toate acestea, puse la un loc, sporesc sansa site-ului dumneavoastra sa ajunga pe primele pagini ale rezultatelor motoarelor de cautare.

3. In principal, Google, Yahoo si Bing urmaresc meta tag urile ca si cuvinte cheie, lucru fara de care clasamentul lor intern nu ar putea fi realizat. De aceea, alegerea cuvintelor cheie si pozitionarea lor in slug si in continutul paginilor sunt lucruri fara de care indexarea corecta a site-ului dumneavoastra nu ar fi posibila.

4. Algoritmii de cautare al celor de la Google, de exemplu, se bazeaza pe „scotocirea” continutului paginilor site-ului web si in functie de slug si cuvinte cheie, cauta in text tag-urile de text care sa arate ca, acel continut are o importanta deosebita pentru pagina respectiva.
Fara de aceste tag-uri, indexarea ar fi una liniara, in care search engine ul cauta doar block-uri de text.

5.Folosirea etichetei ALT pentru imagini
Imaginile ocupa un loc aparte in optimizarea SEO a unui site web. Asa cum se poate observa usor, Google, de exemplu, are cautare separata pe imagini. Asta inseamna ca, o imagine cu toate atributele definite (Title, Alt, Description), ar putea sa impinga mai in fata in rezuletele de cautare site-ul dumneavoastra.

Pentru detalii si informatii va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact.

Ne puteti urmari pe Facebook pentru detalii si informatii cu privire la proiectele noastre viitoare.